پیام تسلیت خانه موسیقی به جامعه هنرمندان
خواننده پيشكسوت گروه كر اركستر سمفونيك تهران درگذشت
سلطاني ،موسيقي متن فيلم زندگي مولانا را ساخت
سال 85 و اتفاقات مهم موسیقی ایران
معاون هنري ارشاد:از كارگاه آواز شجريان حمايت مي‌كنيم
كامكار‌ها با «خورشيد مستان» مي‌آيند
«چهار مضراب» نوروز پخش ويژه مي‌شود
خرم:امسال بهترين هنرمندان موسيقي را از دست داديم
سالنامه موسيقي 86 منتشر شد
زنداني شدن مهراج محمدي خواننده خوش آواي موسيقي پاپ در افغانستان
آلبوم جديد فاضل جمشيدي به زودي منتشر مي شود
آموزش موسیقی به کودک و نوجوان بررسی می شود
حمیدرضا صدری و امیرحسین مدرس، در راديو
اولین سمفونی خراسان ساخته می شود
«جلال ذوالفنون»در بناهاي تاريخي ايران كنسرت مي‌دهد
كامكار: فعاليت‌هاي موسيقي كم شده است
دهلوي: امسال حرف جديدي در موسيقي زده نشد
تا نگاهمان به دست دولت باشد وضع همین است
بيداد تقليد در موسيقي آوازي
گروه رومی به هند می رود

 
   
 

مقام نخست استقبال برای فخرالديني

 

چهارگاه - در سومین و چهارمين روز از برپایی بیست و دومین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، ارکستر موسیقی ملی در میان استقبال مخاطبان اجراهای جشنواره ای خود را با گروه کامل به روی صحنه برد.
تالار وحدت (دوشنبه و سه شنبه11 و12 دی) در قالب برنامه های جشنواره فجر امسال ميزبان ارکستر ملي بود.
بخش دوم برنامه سومین و چهارمين شب جشنواره موسیقی فجر در تالار وحدت به اجرای ارکستر ملی اختصاص داشت که با 63 نوازنده به اجرا درآمد. در این دو اجرا در بخش اول آهنگ "گیسو" ساخته فریدون حافظی با تنظیم فخرالدینی، "توشه عمر" ساخته مهدی مفتاح با تنظیم شهرام توکلی و شعر رحیم معینی کرمانشاهی، "کبوتر" ساخته حسام السلطنه با تنظیم بهرنگ آزاده و شعر ملک الشعرا بهار، "شور افکن" ساخته علی اکبر قربانی، "جدایی" ساخته علی تجویدی با تنظیم بهرنگ آزاده و شعر رحیم معینی کرمانشاهی، "پرتو شمع" ساخته میلاد عمرانلو و شعر فریدون مشیری با آواز علیرضاقربانی به اجرا درآمدند.
در بخش دوم اجرای ارکستر سمفونیک ملی، رنگ چهارگاه ساخته فرهاد فخرالدینی، "حق ناشناس" ساخته و تنظیم علی تجویدی با شعری از بیژن ترقی،"با صفا شو" ساخته مرتضی محجوبی با تنظیم مازیارحیدری و شعری از نواب صفا و "عجب می گذرد" ساخته شهرام توکلی با شعری از حکیم عمر خیام نواخته شدند.
این اجرای ارکستر موسیقی ملی برای اولین بار در چند سال اخیر با یک خواننده (علیرضاقربانی) و استقبال بسیار خوب مخاطبان به روی صحنه آمد.


به ياد «تجويدي»

همچنين در دومين کنسرت ارکستر ملي که با حضور «فريدون حافظي»آهنگساز، همسر زنده ياد «علي تجويدي» و تني چند از هنرمندان برگزار شد، ارکستر قعطاتي از استاد تجويدي را به ياد او اجرا کرد.
قبل از اجراي قطعه «جدايي» از ساخته‌هاي «علي تجويدي» که بر اساس شعري از «معيني کرمانشاهي» است،«فخرالديني» با زنده کردن يا «تجويدي»گفت: ما در اين اجرا دو قطعه «جدايي» و «حق ناشناس» را که از ساخته‌هاي «تجويدي» است اجرا مي‌کنيم اما با توجه به اينکه همسر ايشان در اين برنامه حضور دارند به ياد «علي تجويدي» اين قطعات را اجرا مي‌کنيم.
بعد از صحبت‌هاي «فخرالديني» ارکستر شروع به اجراي قطعه «پرتو شمع» به آهنگسازي «ميلاد عمرانلو» بر اساس شعري از «فريدون مشيري» پرداخت.
در بخش دوم اين کنسرت «رنگ چهارگاه» از «فخرالديني»، «حق ناشناس» از «علي تجويدي» بر اساس شعري از«بيژن ترقي»، «باصفاشو» از «مرتضي محجوبي» با شعري از «نواب صفا» و «عجب مي‌گذرد» از ساخته‌هاي «شهرام توکلي» با شعري از «خيام» طنين انداز شد.


حاشیه اي براي اجراهاي ارکستر ملي

- تعداد زیادی از علاقمندان پشت درهای سالن ماندند و موفق به ورود نشدند. اما بازار سیاه فروش بلیت داغ داغ بود. چنان که بلیت های اجرای ارکستر سمفونیک ملی تا 15 هزار تومان نیز خرید و فروش شد.
- برای هیچ کدام از دو اجرای ارکستر بروشور و پارتی تور ارایه نشد. البته در قالب دفترچه ای گروه های موسیقی ارکسترال شرکت کننده درجشنواره امسال معرفی شده اند و برنامه برخی از آن ها آورده شده است.
- در میان تماشاگران از مخاطبان واقعی جشنواره فجر یعنی دانشجویان، اساتید، هنرمندان و اصحاب رسانه ها کمتر دیده می شد. بیشتر افراد همان علاقمندان به موسیقی بودند که در طول سال به خاطر برخورداری از تمکن مالی اقدام به تهیه بلیت این گونه اجراها می کنند. تمهید مدیران جشنواره در خصوص پایین آوردن بلیت با توجه به قیمت 5 هزار تومانی اجراهای ارکسترال به هیچ وجه در جلب مخاطبان واقعی جشنواره کارساز نشده است.
- نشریه روزانه جشنواره موسیقی فجر توزیع شده (که با کیفیت خوب و قابل قبولی ارایه شده) به معرفی آثار این شب ها نپرداخته و بیشتر به گفتگو و ارایه گزارش هایی در معرفی کلی آهنگسازان و نوازندگان شرکت کننده در جشنواره اختصاص داشت.